Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η μισή αλήθεια του Θοδωρή, η εκκωφαντική σιωπή του Λαφαζάνη


·         Μισόλογα, σιωπές και ανακρίβειες για την Ψυτάλλεια 

      Μετά την αποκάλυψη του Portnet.gr ότι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά δεν συνυπέγραψαν ερώτηση για την επιλογή της ΕΥΔΑΠ να σπαταλήσει 55 εκ. ευρώ μόνο για έργα μεταφοράς των λυμάτων από το δήμο Σαρωνικού της Αν. Αττικής στην κορεσμένη Ψυτάλλεια (ενώ η κατασκευή εκεί Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων που θα έδινε λύση στο πρόβλημα σε βάθος χρόνου θα κόστιζε 69 εκ.) ο φίλος Θοδωρής Δρίτσας έστειλε επιστολή στην οποία  μεταξύ άλλων, επικαλείται μια «πολιτική επιλογή» του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνυπογράφουν οι βουλευτές του με βουλευτές κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της τρόικας.

Προφανώς λόγω του μνημονίου. Ήδη υποστήριξα ότι η στάση αυτή υποκρύπτει την επιλογή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του  ΣΥΡΙΖΑ να «καλύψουν» τον Π. Φιλίππου , δήμαρχο Σαρωνικού, που αντιδρούσε στην προοπτική να φτιαχτεί ΚΕΛ στη γειτονιά του- κι ας πάνε τα σκατά αλλού.
Έγραψα ακόμη ότι όταν υποβάλλεις πανομοιότυπες ερωτήσεις παράλληλα με άλλες , αλλά τυπικά δεν συνυπογράφεις (π.χ. ερώτηση για την παράσταση στο δικαστήριο της Χάγης για τις πολεμικές επανορθώσεις, που υποβλήθηκε στις 30 Ιανουαρίου), ουσιαστικά λες τη μισή αλήθεια.
Λυπάμαι Θοδωρή, αλλά το επιχείρημα σου δεν ισχύει. Καταρρίπτεται εκ των πραγμάτων. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά «κρύβεσαι» (την πρώτη ίσως στην αποκαλύψω κατ’ ιδίαν, αφού   με αφορά προσωπικά- αυτή η υπόθεση όμως αφορά όλον τον Πειραιά, τη Δυτικά Αττική και το Λεκανοπέδιο). Κατανοώ τις σκοπιμότητες, αλλά οφείλω να σημειώσω  πως στις  6-12-2010, αρκετούς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου δηλαδή, συνυπέγραψες μαζί με αρκετούς μνημονιακούς βουλευτές επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών  κ. Γιάννη Ραγκούση  , στην οποία στηρίχθηκε κοτζάμ τροπολογία, με την οποία  οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων-ΤΥΔΚ, της  Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Πειραιά υπήχθησαν τελικά στην αρμοδιότητα της αντιπεριφέρειας Νήσων.
Ποια, άραγε είναι η αλήθεια; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπογράφει με τους μνημονιακούς βουλευτές ή ότι κατά περίπτωση υπογράφει;
Το ΚΚΕ το λέει καθαρά: είμαστε στον κόσμο μας, τα προβλήματα θα τα λύσει η Δευτέρα Παρουσία, ο Τρίτος Γύρος κι ο Σοσιαλισμός. Εξηγείται έτσι και η μη συνυπογραφή των βουλευτών του στην συγκεκριμένη επιστολή. Είναι μία στάση που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά τουλάχιστον υποστηρίζει μία θέση.
Προς τι οι δικές σας υπεκφυγές; Οι μισές αλήθειες;                           

Υ.Γ. Αλήθεια και προς τι η εκκωφαντική σιωπή του κ. Λαφαζάνη; Τόσο πολύ απασχολημένος με την υπόθεση επιστροφής της χώρας στη δραχμή είναι που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με θέματα της περιφέρειας του;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου