Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο άδικος πόλεμος κατά του Γ. Κακουλίδη και κάποιες διαπιστώσεις


Είναι θλιβερό, αλλά αναμενόμενο στην πολιτική, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο να πολλαπλασιάζονται τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Μερικές φορές όμως το πράγμα παραπάει. Όπως στην περίπτωση του Γιάννη Κακουλίδη που είναι το θύμα μιας άδικης επίθεσης.  Ο γνωστός συγγραφέας και διαφημιστής, υπεύθυνος επικοινωνίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε τουλάχιστον δύο ατυχίες εσχάτως.
Μία σε επαγγελματικό επίπεδο και μία δεύτερη «ατυχία» σε πολιτικό, αφού θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Β’ Πειραιά.  Αν δεν συνέβαινε αυτό, ίσως κανένα  site ή εφημερίδα να μην ασχολιόταν με τα επαγγελματικά του προβλήματα.  Από την στιγμή όμως που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του, τα χτυπήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν ούτε λίγο , ούτε πολύ ως …απατεώνα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Κακουλίδης είχε δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες, η οποία δεν άντεξε τα «φέσια» της κρίσης. Τα μεγαλύτερα εκ των οποίων του τα έβαλε το ελληνικό δημόσιο. Υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ του οφείλει μόνο ο ΕΟΤ για διαφημιστικές καμπάνιες που «έτρεξαν» και ποτέ δεν πληρώθηκαν! Η επιχείρησή του έκλεισε. Δεν μπορώ να γνωρίζω άν έχουν λαμβάνειν από αυτά τα χρήματα και εκδοτικά συγκροτήματα (που συνεργάστηκαν μαζί του και τώρα τον χτυπούν), η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει  εργαζόμενος στην εταιρεία του που να μην εξοφλήθηκε. Και φυσικά δεν γνωρίζουμε πολλές επιχειρήσεις στον χώρο του Τύπου (αλλά και γενικότερα) που να «βάζουν λουκέτο», αλλά προηγουμένως να έχουν καταβάλει στο σύνολο τους μισθούς, δώρα και αποζημιώσεις απολύσεων στους εργαζόμενους τους.  Για την ακρίβεια γνωρίζουμε αρκετές που πρώτα απ’ όλους τους υπαλλήλους τους έχουν φεσώσει.
Και μόνο αυτή η διάσταση αποδεικνύει το μέγεθος της αδικίας που υφίσταται ο Γιάννης Κακουλίδης . Αλλά καθώς είναι μαθημένος στα δύσκολα, πραγματικός αγωνιστής ο Γιάννης, δεν νομίζω ότι θα «μασήσει». Υπομονή και γερό στομάχι χρειάζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου