Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Είμαι εκνευρισμένος · Ένα δάνειο, ένας υπουργός, μια μεταπολίτευση που τέλειωσε


Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά αποκαλύφθηκε πως ένας υπουργός (από τους «σκληρούς», «εκσυγχρονιστές», παραλλήλως «εξαπτέρυγο» του Γιώργου Παπανδρέου και υποτίθεται «αυτοδημιούργητος»), ο Γ. Ραγκούσης πήρε κι εξόφλησε ένα στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία στο νησί του και τόπο κατοικίας της οικογένειας του με έκπτωση 40% . Γλύτωσε δηλαδή καμιά 60αρια χιλιάδες ευρώ, τα οποία επιβαρύνθηκαν οι εργαζόμενοι, από εισφορές των οποίων χρηματοδοτείτο και χορηγούσε δάνεια ο υπό κατάργηση πλέον Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας.
Σπεύδω να διευκρινίσω: δεν είμαι λαικιστής και μου αρέσουν οι πισίνες. Αδιάφορο λοιπόν για μένα αν κατασκεύασε ή όχι πισίνα ο υπουργός. Μπορεί νομοτύπως να την κατασκευάσει αύριο μεθαύριο ή όποτε βγει στην σύνταξη, αλλά αυτό ανάγεται στη σφαίρα της γνωστής διάκρισης του ηθικού και νόμιμου.
Θέλω να σταθώ μόνο σε ένα ζήτημα. Ένα στέλεχος εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί «εσωτερική πληροφόρηση». Ήταν άραγε τυχαίο ότι η αποπληρωμή του δανείου έγινε λίγο πριν καταργηθεί ο νόμος για τους τρίτεκνους που έδινε έκπτωση 40% σε εφ’ άπαξ εξόφληση κι  ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός; Ακόμη κι αν ήταν τυχαίο ήταν ηθικό να κάνει χρήση της ευεργετικής αυτής διάταξης κοτζάμ υπουργός; Και μάλιστα τέτοιες μέρες;
Είμαι εκνευρισμένος. Αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξος. Το τσουνάμι φαίνεται να πνίγει τους πάσης αποχρώσεως «μαυρογιαλούρους».
ΥΓ Εννοώ φυσικά το πολιτικό τσουνάμι. Ευτυχώς στις Κυκλάδες απειλή πραγματικού δεν υφίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου