Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τα καλά νέα…


Τα καλά νέα έρχονται – από πού αλλού;- από την θάλασσα. Την Ναυτιλία που, παρά την δική της κρίση, αντέχει. Την ελληνική ναυτιλία που , όπως δείχνουν όλες οι έρευνες  και επιβεβαιώνουν οι σχετικές αναλύσεις διεθνών οίκων, προσαρμόζεται σ’ ένα αντίξοο περιβάλλον και διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο.
Τα «Ποσειδώνια 2012», που ανοίγουν τις πύλες του την Δευτέρα το βράδυ, υπογραμμίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τα παραπάνω.
Πάνω από 1800 εκθέτες από 80 χώρες στην μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως βρίσκονται για μια εβδομάδα στην Ελλάδα – όχι στην «ναυτιλιακή της πρωτεύουσα», τον Πειραιά, αλλά , τουλάχιστον, δίπλα από το αεροδρόμιο, σ’ ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.
Έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, άρθρα κι αναλύσεις για τη σημασία του γεγονότος, τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων που κλείνονται, για την αναμφισβήτητη συμβολή της ναυτιλίας και σ’ ένα πλέγμα παράπλευρων δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην ξηρά.
Αν έχει σημασία να αναφερθούν εν συντομία τα παραπάνω ξανά, έχει να κάνει με την συγκυρία. Σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, αναδεικνύεται, αίφνης, σε θετικό «σούπερ – σταρ» σ’ έναν κρίσιμο τομέα της οικονομίας, τη ναυτιλία. Ότι τα καλά νέα ,λοιπόν, έρχονται από την θάλασσα, όπως σημειώθηκε εισαγωγικώς, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα λογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου