Κυριακή 20 Μαΐου 2012


Η Ελλάδα της θάλασσας, η Ελλάδα που αντιστέκεται…
 
Σε μια εξόχως καταθλιπτική και γεμάτη ανασφάλειες συγκυρία διοργανώνονται φέτος τα «Ποσειδώνια». Η γιορτή της παγκόσμιας ναυτιλίας, που φέρνει κάθε δύο χρόνια στο επίκεντρο των δραστηριοποιούμενων στην και περί τη θάλασσα επιχειρηματιών και εργαζομένων την Ελλάδα. Την παγκόσμια πρωταγωνίστρια της ναυτιλίας. 
Φέτος τα «Ποσειδώνια» καταφέρνουν να ξεπεράσουν το μουντό τοπίο της σημερινής, υπό χρεωκοπία Ελλάδας.  Κατά έναν δε σχεδόν ανεξήγητο ορθολογικά τρόπο να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ συγκεντρώνοντας εκθέτες από όλες τις χώρες που έχουν δούναι και λαβείν με τις θαλάσσιες υποθέσεις. Υπερήφανος ανέφερε σε ιδιωτική του συζήτηση με το Portnet.gr  ο πρόεδρος των «Ποσειδωνίων» κ. Θ. Βώκος πως το επίτευγμα αυτό – διότι περί επιτεύγματος πρόκειται στις παρούσες συνθήκες- αιφνιδίασε θετικά και τους ίδιους τους οργανωτές.
Σε κάθε περίπτωση τα «Ποσειδώνια» αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ναυτιλία. Παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθούν μακριά από την θάλασσα. Στα Σπάτα, λίγο πιο πέρα από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στην προέκταση της Αττικής Οδού. Ακόμη πιο μακριά από τον Πειραιά και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες φορές μετά την απομάκρυνση τους από την «Παγόδα» στο λιμάνι. Ο εμπνευστής των «Ποσειδωνίων», κ. Βώκος, παραδέχεται πως αυτή δεν ήταν η ιδανικότερη εξέλιξη, καθώς ο Πειραιάς παραμένει η «ναυτική πρωτεύουσα» της χώρας.  Αλλά σημειώνει πως δεν υπήρχε καλύτερη λύση, αφού οι τέντες στο Ελληνικό παρέπεμπαν σε μια τριτοκοσμική χώρα, ενώ το πρώτο ελληνικό λιμάνι ακόμη δεν έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές για τον αξιοπρεπή «επαναπατρισμό» τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου